Kundeinformation om Covid-19

Kundeinformation om Covid-19

Sidst opdateret 03/06-2021

I disse tider, hvor nyhederne domineres af Covid-19 virus, ønsker vi at fortælle dig at vi har forbedret de, allerede grundige, rengøringsteknikker i vores køretøjer efter hver udlejning eller transfer-kørsel. Vi lægger ekstra vægt på rengøring, især særligt på steder, folk berører, såsom rat, dørhåndtag og andre hårde overflader. Vores kunders og medarbejderes sikkerhed er af afgørende betydning, og vi følger nøje nyheder, information, rådgivning og vejledning fra de lokale myndigheder angående spredning og bekæmpelse af Covid-19 virus. Vores fokus er at sikre, at vi opfylder kundernes behov, samtidig med at vi gør vores del for at holde dig og vores medarbejdere sikrer. Vi opfordrer til at alle holder afstand og til regelmæssig håndvask og brug af hånddesinficeringsmidler, hvor det er muligt.

Brug af mundbind
I hele Tyrkiet er det obligatorisk at bære mundbind, når du forlader dit hjem. Du kan få en bøde, hvis du ikke overholder kravet om mundbind. Det vil sige at man skal bære maske i det offentlige rum så som, på gaden, stranden, lufthavne, fly, butikker, restauranter, cafeer, frisører osv. Transfer kørsel: Alle skal bære maske under transfer-kørslen og det vil i øjeblikket ikke være muligt at køre samkørsel, da vi passer på hinanden.

Billeje
Ansigtsmaske skal benyttes til man har fået udleveret bilen, Deler man bil med andre en éns familie skal der bæres mundbind under kørsel i bilen.

Indrejseformular HES-kode ved rejse til Tyrkiet
Med virkning fra den 15. marts 2021 skal al indrejse i Tyrkiet registreres via følgende formular register.health.gov.tr
Registrering skal ske før indrejse og gælder alle transportformer. Du skal have din indrejseformular klar inden du dukker op i lufthavnen.
Et print eller en elektronisk downloadet version af formularen skal medbringes på rejsen som dokumentation for registrering. Indrejseformularen indeholder samtidig en HES kode i form af en QR-kode i øverste højre hjørne af dokumentet.
Det gælder også dem som har en HES kode fra tidligere indrejser.

Indrejserestriktioner
Rejsende til Tyrkiet fra Danmark skal uanset rejseform – fly, færge, bil eller bus - fremvise ét af følgende dokumenter:
• Officiel dokumentation for færdigvaccination. Det vil sige, at der er gået mindst 14 dage siden 2. vaccination.
• Officiel dokumentation for tidligere smitte med Covid-19. Gyldighed perioden er 28-180 dage. Det vil sige, at indrejse kan ske mellem 28. og 180. dag efter testdatoen.
• Negativ PCR-test udført indenfor 72 timer før indrejse.
• Negativt antigen (hurtig) test udført indenfor 48 før indrejse.
• Børn under 6 år dog undtaget.

Rejsende til Tyrkiet kan ved alle grænseovergange blive tilfældigt udvalgt til at få foretaget en PCR-test. Efter prøvetagningen får den rejsende lov at fortsætte til den endelige destination. Skulle testen vise sig at være positiv vil den smittede samt nære kontakter blive pålagt 14 dages karantæne på en selvvalgt adresse.
Det er muligt at få foretaget en ny test på dag 10. Ved negativt testresultat kan karantænen afbrydes.

Vær opmærksom på at der kan gælde andre regler, såfremt du inden for de sidste 14 dage forud for indrejse i Tyrkiet har opholdet dig i et andet land end Danmark. Det anbefales at kontakte fly- eller rejseselskab herom. Flypassagerer i transit skal følge destinationslandets gældende regler.

Hvad er en HES Kode?
HES kode i Tyrkiet er blevet en fast del af hverdagen i Tyrkiet. HES koden bruges til smitteopsporing i Tyrkiet og særligt har man fokus på at fange nogle af de mange, der desværre bryder deres karantæne ved smitte. Via koden certificeres brugerens helbred, uanset om personen er smittet med coronavirus eller ej.
Brug af HES kode blev indført i 2020 og var fra start nødvendig ved besøg på officielle kontorer, PTT, bankerne samt ved indenrigs imellem de forskellige regioner i Tyrkiet. Sidenhen blev det også obligatorisk at kunne fremvise HES kode ved skoler, shoppingcentre og offentlig transport. Og fra marts 2021 er det blevet obligatorisk at fremvise HES kode på restauranter og cafeer i hele landet. Bemærk der kan være lokale restriktioner, som gør at det er nødvendigt at vise HES kode andre steder end beskrevet i teksten.

Rejse til Danmark fra Tyrkiet Der gælder forskellige regler for at rejse til Danmark afhængigt af, hvordan du ankommer til Danmark samt din tilknytning til eller dit formål med at rejse ind i Danmark.
For at begrænse spredning af de mere smitsomme varianter af COVID-19 har den danske regering besluttet at indføre et krav om, at alle flypassagerer, herunder danske statsborgere, der rejser til Danmark, skal fremvise en negativ COVID-19-test. Testen må være op til 48 timer gammel på tidspunktet for ombordstigning på flyet. Det er op til flyselskaberne at sikre, at det enkelte selskab ikke tager passagerer ombord uden en negativ test.
Kravet gælder foreløbigt til og med den 11. juni 2021 og gælder alle passagerflyvninger til Danmark fra hele verden bortset fra indenrigsflyvninger og flyvninger fra Grønland og Færøerne.
I Alanya tilbyder de fleste hospitaler coronatest. Men hos Eurodan kan vi også være behjælpelige med at arrangere coronatest, hvor der kommer en sygeplejerske ud til jeres bolig/hotel. Kontakt os hvis I vil høre nærmere.
Det er blevet obligatorisk i de danske lufthavne for ankommende passagerer at blive testet for COVID-19 (børn til og med 14 år er undtaget) Er du færdigvaccineret OG har fast bopæl i et EU/Schengenland og er ankommet fra et gult/orange land, er der ikke krav om Covid-19 test ved indrejse. Har du haft Covid-19 inden for de sidste 6 måneder behøver du ikke test.

Læs mere uddybende om at rejse til Danmark fra udlandet på www.coronasmitte.dk
https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-eller-via-danmark?

Vi opfordrer alle vores kunder til at holde sig opdaterede omkring den nyeste udvikling fra Udenrigsministeriet.dk, Sundhedstyrelsen eller på UM Facebookside.

HUSK at tjekke op på om jeres rejseforsikring dækker.

Vi ønsker alle en sikker og god ferie, hvor vi passer på hinanden.

Med venlig hilsen / Kind regards
EURODAN GROUP
Tlf./phone +90 532 495 17 07
www.alanya-eurodan.com
E-mail : info@alanya-eurodan.dk

+90 532 495 17 07