NYHED: ANAMUR & ERMENEK 3 DAGES TUR

Dansk ledsager

Udflugtsbeskrivelse

Pris kommer senere omkring den 1 maj 2023. 

Kom med på denne storslåede tur fra Alanya og op til den berømte Anamur borg, herfra videre til Zeyve Pazari parken i Ermenek, med overnatning i Ermenek hvor vi også oplever Meraspoli og slutteligt en skøn sejltur over den storslåede Ermenek-flod.

Dag 1:

Dagen starter klokken 08.00 hvor vi i fællesskab starter første heat af køreturen. På vejen mod Anamur Borgen kommer vi forbi de skønne banan-marker, store olivenplantager og silke-marker; alt imens vi kan nyde synet af den tyrkiske bjergnaturflora hvor blandt andet pinjetræer skyder frem fra klippesiderne. Vi kører igennem Demirtas, Sapadere, Gazipasa, Yakacik og slutteligt: Anamur.

Førnævnte byer er alle områder, der rummer megen tyrkisk autentisk kultur, spændende myter, storslået arkitektur, ruiner – og meget meget mere: som vi naturligvis fortæller om på vejen. 

Når vi har tilbagelagt godt 333km rammer vi vores første destination: Anamur.

Anamur Borgen er én af de største i hele Tyrkiet og har sin placering helt ude på klippesidernes spids mellem to forskellige sandstrande. Borgen i sig selv består af tre adskilte borgdele, som altså spreder sine sten langt over 20.000 kvadratmeter! Anamur borgen omringes af en voldgrav i de vestlige og nordlige dele, hvori man kan se masser af vandskildpadder.

Når vi i fællesskab har vandret fødderne (næsten) ømme og er blevet væltet bagover af Anamur Borgens storslåede syn, historie, autentiske arkitektur og de massevis af inskriptioner mm. – vil vi bevæge os videre.

Fra Anamur Borgen kører vi mod Ermenek. Vi gør et stop i den populære og skønne Zeyve Pazari park, hvor vi nyder en fælles frokost. Under frokosten kan man nyde en gåtur i den fordige skov med de mange vandfald og å-løb. 

Med mætte maver sætter vi fuld fart mod Ermenek. 
Ermenek er en anelse mindre end Anamur og er særligt kendt for sin rolle i det Hittiske Imperium. Byen er placeret smukt i Taurusbjergene, hvor man den dag i dag stadigvæk kan finde havfossiler fra Taurusbjergenes opstand fra havet for over 500 millioner år siden. 

Ermenek er også særlig kendt for sine talrige grotter, kalkstensgrotter og ”bundløse” huller. Alt sammen formet af millioner års regnvand og smeltevand: nogle er målt over 150 meter under havets overflade. Ermenek er derfor også indehaver af den ”gamle bydel” Meraspoli, som virkelig tager os i en rejse tilbage i tiden. Meraspoli består af huse, som er over 150 år gamle og er den dag i dag fredet: hvorfor det er en særlig historisk oplevelse af sætte fødderne i Meraspolis gader.  

Mætte af indtryk, godt humør og godt selskab, slutter vi 1.-dagen på hotel Selcuklu, hvor der er aftensmad.

Dag 2:

Veludhvilet starter dag to med en ubeskrivelig smuk sejltur over den storslåede og lange Ermenek Sø. Søen er kunstig skabt og består af hele 5 slugter og bredder sig 26,5 km lang. Ermenek søen rummer megen historie, da den skønne bådtur sejler os forbi de grotte-fyldte klippesider hvor historiebøgerne er fyldt med fortællinger om pirater, magtkampe og plyndretogt.

Efter en fantastisk start på dagen, hvor vi endnu engang er beriget med autentisk historie, kultur og natur – vil vi i fællesskab køre mod Alanya.

Afslutningsvis har vi indlagt et lille pause-stop ved de ældgamle tufhuler, hvor der også er rig mulighed for at komme tæt på det autentiske Tyrkiet.

Ermenek-turen er for Jer, som sætter pris på en rolig, oplevelsesrig, videns-fyldt og autentisk udflugt, der bringer Jer tæt på historien, kulturen, myterne og beretningerne, om det Tyrkiet vi kender i dag. Det er en udflugt for Jer, som ønsker førnævnte, kombineret med masser af natur, flora og smukke udsigtspunkter samt skuer undervejs. 

Dag 3: 

Sætter vi kursen mod Alanya igen. 

Vi hos Eurodan har, som altid, krædset og gjort lige dét ekstra, for at sikre Jer en skræddersyet oplevelse med fokus på hygge, godt selskab og kvalitet. Hverken en ferie eller oplevelse kan gøres om!

Pris:

Pris voksne : 0 €
Pris Børn 6 - 11 år : 0 €

Udflugtsdage

26.09.2023 til den 28.09.2023

Video

Reservations informationer

Betalingsform :

Total pris: 0€

Passport information

Iflg. de sidste nye opdateringer i lovgivningen, ønsker de Tyrkiske myndigheder på forespørgsel at kunne få oplyst passagerernes fulde navn og pasnummer.
Hvis du ikke lige har pasnummer kan det eftersendes på e-mail til os.
Alle informationer vil blive behandlet fortroligt og kun anvendt på forespørgsel fra myndighederne.

Bemærkning:

+90 532 495 17 07