NORD CYPERN RUNDTUR

NYHED Oplev det fantastiske Nord Cypern på en 5 dages rundtur

Udflugtsbeskrivelse

Tag med til det lidt ukendte Nordcypern, der rummer en masse spændende historie, smukke badestrande og et køkken, du bliver afhængig af. Cypern kombinerer alt det bedste fra tyrkisk og europæisk kultur med en konfliktkompliceret fortid og nutidens turisme som hovederhverv. På vores 5 dages tur til Cypern, skal vi blandt andet besøge den mystiske ”Døde by” Varosa, en tidskapsel fyldt med spændende historie, som åbnede for offentligheden for kort tid siden. Og Nicosia som er den eneste delte by i verden, samt mange andre spændende steder.

Dag 1. 

Ankomst til Ercan Lufthavn, her bliver vi hentet og kørt til vores 4 stjernet Hotel Olivia Palm i Kyrenia, med 5 stjernet hygge. Der bliver tjekket ind og resten af eftermiddagen kan bruges på egen hånd. Der vil blive mulighed for at spise samlet på en lokal restaurant, hvis man ønsker det.

 

Dag 2.

Dagens starter med morgenmad på hotellet inden vi kører til Karpaz halvøen. Karpaz- halvøen er et skatkammer af naturskønhed og kultur. Halvøen er kendt for sine uberørte strande, herunder Golden Beach, hvor det krystalklare vand møder det gyldne sand. På vej til halvøens spids møder vi de vilde æsler der strejfer frit. Nordcyperns vilde æsler er teknisk set ikke vilde. De er fritlevende efterkommer af ejerløse æsler fra 1974. Æslerne er vant til mennesker og er en stor turistattraktion på Cypern. Æslerne elsker gulerødder og æbler, og de kan håndfodres. Vi skal se det gamle kloster Apostolos Andreas en vigtig religiøs destination. Vi får også mulighed for at købe honning som Cypern er meget kendt for og øens helt specielle olivenolie der KUN kan købes på Cypern. HUSK badetøj.

 

Dag 3.

Efter morgenmaden drager vi afsted til den delte by Nicosia. Byen er gammeldags og tilbagelænet med et mylder af små butikker i smalle basargader. Byvandringen begynder ved Kyrenia Gate, som er eneste adgang til den historiske del af hovedstaden på Nord Cypern. Vi går af  hovedgaden til Atatürk Square, hvor en grå granitsøjle knejser til minde om venetianernes storhedstid. Solide retsbygninger og politistationen i typisk britisk kolonistil. Vi kommer forbi det gamle tyrkiske bad, Selimiye moskeen, det overdækkede marked Bandabulyia. Vandreturen slutter i Büyük Han, som er nænsomt restaureret og rummer i dag cafeer og små butikker. Efter frokost er der tid til at udforske hovedstaden yderligere på egen hånd, shoppe og krydse over checkpoint Lokmaci for at slentre ned ad Ledra Street på Syd Cypern. Det græske syd er moderne med de samme mærkevarer på hylderne som i alle andre europæiske byer, og her er eneste gangbare mønt euro.  HUSK Pas

 

Dag 4.

Morgenmad på hotellet og så afsted mod Famagusta. Første stop er Skt. Barnabas Kirke og Kloster. Skt. Barnabas blev født som jøde i den nærliggende antikke bystat, Salamis – andet mål på turen – hvor søjler, skulpturer, ruiner af romerske bade, veje og fragmenter af vægmalerier, mosaikker og et stort amfiteater står tilbage som monumenter over verdens engang mest magtfulde imperium. Fra Salamis kører vi til Famagusta for at spise frokost og gå på opdagelse i den gamle handelsby bag de 15 m høje og 7 m brede venetianske mure. Ét stort udendørs museum mikset med dagens gode tilbud. Ruiner fra paladser og kirker bygget af franske korsriddere i 1100-tallet og stabler af kanonkugler ligger skulder ved skulder med guldsmede-, tøj-, sko- og taskeforretninger. Den smukke gotiske Skt. Nicolas Katedral overlevede osmannernes bombardement nogenlunde uskadt og har siden 1572 fungeret som moské. Efter frokost er der tid til at udforske handelsgaderne på egen hånd. Vi mødes igen på det legendariske konditori, Peteks Patesserie, med skildpadder i springvandet og øens største udvalg af kager, is, desserter og turkish delight i meterlange glasmontrer. Så kører vi til Varosa. Efter den tyrkiske invasion blev Varosa evakueret og alt står endnu som den dag/time dens indbyggere flygtede og er i dag en spøgelsesby og et lidt skræmmende sted.. Byen var i 1970'erne den førende legeplads for Europas jetset, med luksuriøse hoteller, bar, restauranter og den gyldne sandstrand.

 

Dag 5.

Så er sidste dag kommet, efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet. Vi skal udforske Kyrenia også kendt som Girne, som er en charmerende by, her bliver vi fortryllet af den maleriske havn og den smukke Kyrenia borg. Her finder vi også ”Kyrenia vraget” et sunket skib fra det 4. århundrede f. kr. der er hævet og udstillet. Vi skal også nå at besøge Bellapais Abbey et kloster fra det 13. årh som byder os på storslået arkitektur og den smukkeste fredelige have, inden turen går til lufthavnen. 

 

 

Pris :

Dobbeltværelse pr. pers. : 485,00 €

Singleværelse : 585,00 €

Depositum pr. person : 250,00 €    betales inden 01/02-2024

Transfer Alanya- Antalya T/R : 20,00 €

 

Inkluderet i prisen:

 • Transfer til og fra Ercan Lufthavn
 • Dansk ledsager under hele turen
 • 4 overnatninger på 4 stjernet Olivia Palm Hotel incl. morgenmad
 • Obligatorisk engelsktalende guide på udflugter
 • Udflugt - tur til Karpaz halvøen med engelsk guide incl. entré og frokost
 • Udflugt - byrundtur i Kyrenia med engelsk guide incl. entré og frokost
 • Udflugt - tur til Nicosia med engelsk guide incl. entré og frokost
 • Udflugt - tur til Famagusta med engelsk guide incl. entré og frokost​

 

​Excl. i prisen:

 • Flybilletter
 • Aftensmad
 • Drikkevarer
 • Enkeltværelse

 

Husk:

 • Gode sko
 • Pas
 • Kamera
 • Solcreme
 • Adaptor til 220V (Engelsk trebenskontakt) kan lejes på hotel

 

Flybilletter Link til  Pegasus

Antalya/Lefkosa - N. Cyprus : AYT - ECN KL. 12:30 D. 30.09.2024 vi lander KL. 13:30

Lefkosa - N. Cyprus/Antalya : ECN - AYT KL. 18:05 D. 04.10.2024 vi lander KL. 19:05

 

Turen er for alle der er fyldt 20 år.

Der tages forbehold for evt. ændringer og prisreguleringer.

 

BESTIL DIN TUR VED AT TRYKKE HER

VIGTIG : Du skal ikke bruge formularer herunder.

 

Hos Eurodan vil vi gerne gøre lidt ekstra for vores kunder.

På vores udflugt til Cypern er unik tilrettelagt tur, som vi selv har skabt for vores kunder i Alanya. Inklusiv i turen, du får hotel, entreer og dansk ledsager som fortæller og underholder på hele turen. Derudover tager vi os tid til at vise jer lidt ekstra, og lidt mere detaljeret omkring vores udflugtsmål. Vi har skåret alle kommissions-ture fra på vores udflugter og fokuserer på at give dig det bedste Nord Cypern har at byde på.

Vi arrangerer udflugter med mindre grupper af skandinaver og fokuserer på hygge og samvær med vores gæster. 


 

Pris:

Pris voksne : 485 €
Pris Børn 6 - 11 år : 0 €

Udflugtsdage

30.09. til 04.10.2024

Reservations informationer

Betalingsform :

Total pris: 485€

Passport information

Iflg. de sidste nye opdateringer i lovgivningen, ønsker de Tyrkiske myndigheder på forespørgsel at kunne få oplyst passagerernes fulde navn og pasnummer.
Hvis du ikke lige har pasnummer kan det eftersendes på e-mail til os.
Alle informationer vil blive behandlet fortroligt og kun anvendt på forespørgsel fra myndighederne.

Bemærkning:

+90 532 495 17 07