DEN SUNKNE BY & LIKYA VINGAARD - 2 DAGES TUR

Eurodan eneste i Alanya med denne kultur og vin udflugt.

Udflugtsbeskrivelse

1. dag.  (320 km.)   Elmali by, museeum og Likya Vingård

Vi starter kl. 07:30 og kører mod Antalya. Vi holder et par korte pauser undervejs og ankommer til Elmali by, ca. kl. 13.00. Her spiser vi frokost og strækker ben i den lille hyggelige "æbleby" der ligger højt, ca. 1100 m over havets overflade.

Vi aflægger byens berømte museum et besøg, for bl.a. at se de kalkmalerier der har inspireret og danner grundlag for vinetiketterne til Likya vine. Museet opbevarer også Tyrkiets mest berømte og største møntskat, Treasure of the Century.  

Likya Vineyard

Efter besøget i Elmali kører vi op til familien Özkan, som driver den store og velfungerende vingård LIKYA VINE på et højt teknisk og fagligt niveau. Her produceres ca. 1 million flasker vin/årligt.

Det er et sandt eventyr, når man tager i betragtning, at skulle producere vin i et vin-uland. Men med en ukuelig vilje og stor passion for vinen og dens historie, er det lykkedes sønnen Burak Özkan at skabe en succes og samtidig en god forretning med hele 40 fastansatte medarbejdere. Vingårdens imponerende og topmoderne produktionsapparat har skabt eksport til mange andre europæiske lande og USA. Teknologisk er Likya helt på niveau med de franske vingårde.

Personalet giver os en rundvisning i produktionen samt vinkælderen. (Dette vil foregå kun på engelsk)

Vi går en tur på markerne i dette billedskønne landskab. Efter rundvisningen vil der være smagsprøver på 5 forskellige vine. Der vil også være mulighed for at købe vine til favorable priser.

Efter besøget hos Likya Vine kører vi direkte til vores hotel, som ligger i oldtidsbyen Finike. ( Finike by blev grundlagt af fønikerne i det 5. århundrede f.Kr.)

Her bliver vi indlogeret på vores værelser, og så er det også blevet tid til at nyde hotellets Tyrkiske aftenbuffet.

Har man flere kræfter tilbage, kan man besøge byens centrum, havnen og mærke aftenstemningen i Finike. 

2. dag.  (380 km) Den sunkne by i Kekova

Næste dag, efter morgenmaden og udtjekning på hotellet kører vi til Demre, her gør vi et stop for at besøge Kongegravene. Efter besøget kører vi videre til naturparadiset Kekova. Vi ankommer til den lille havneby Ücagiz, som ligger ud til Kekova-bugten opkaldt efter den ubeboede ø med samme navn. Vi går ombord på en lille hyggelig træbåd, som herefter tager os med ud på en smuk sejltur rundt I bugten. Langs med øen Kekova ses ruinerne af den Lyriske by Simena, der blev forladt efter en række jordskælv, der sænkede dele af byen op til seks meter - i det 2. århundrede.

Langs med kysten, står også gamle sarkofager og en af de mest berømte står midt ude i vandet. Snart ses en middelalderborg på toppen over det lille samfund Kaleköy. Vi sejler videre ud til et af de få steder i bugten, hvor det er tilladt at hoppe I det dybblå vand. Kekova blev nemlig erklæret for særligt beskyttet område af det Tyrkiske Miljøministerium i 1990. 

Måske, efter en svalende dukkert eller bare en pause i skyggen, er det nu tid til at nyde en tyrkisk frokost på båden. Mens vi slår mave og lader os fortrylle af naturens smukke og rolige landskab, sejler vi stille tilbage til fastlandet.  

Bussen venter os i havnen, og tiden er nu inde til at køre mod Alanya igen. Vi kører langs kysten til Antalya og videre til Alanya igen.​ Holder 1-2 korte pauser undervejs.    

Hos Eurodan vil vi gerne gøre lidt (meget) ekstra for vores kunder. !

På vores udflugt til Likya er alle måltider inklusiv i turen, du får en sejltur med i prisen og dansk ledsager som fortæller og underholder på hele turen og derudover tager vi os tid til at vise jer lidt ekstra, og lidt mere detaljeret omkring vores udflugtsmål. Vi har skåret alle kommissions-ture fra på vores udflugter.

Vi kører udflugter med mindre grupper med skandinavere og fokuserer på hygge og samvær med vores gæster. 

 

Afgang fra Eurodan kl.: 07:30  (der er mulighed for opsamling, se tabel ved booking)

Hjemkomst næste dag ca. kl.: 20:00

 

Inkluderet i prisen:

 • Kørsel & Dansk ledsager
 • Prøvesmagning af 5 forskellige vine
 • Hotel overnatning i dobbeltværelse (3 stjernet hotel) (tillæg for enkeltværelse 15€)
 • Pension 1. dag - Frokost og aftensmad ( drikkevarer excl.)
 • Pension 2. dag - Morgenmad og frokost ( drikkevarer excl.)
 • Sejltur i Kekova bugten
 • Entre til Kongegravene i Demre

 

​Husk:

 • En varm trøje
 • Gode sko
 • Kamera
 • Pas
 • Badetøj

 

Turen gennemføres ved min. 10 personer

"Forbehold for prisændring og varslet turistskat"

Pris:

Pris voksne : 150 €
Pris Børn 6 - 11 år : 130 €

Udflugtsdage

2023

Video

Reservations informationer

Betalingsform :

Total pris: 150€

Passport information

Iflg. de sidste nye opdateringer i lovgivningen, ønsker de Tyrkiske myndigheder på forespørgsel at kunne få oplyst passagerernes fulde navn og pasnummer.
Hvis du ikke lige har pasnummer kan det eftersendes på e-mail til os.
Alle informationer vil blive behandlet fortroligt og kun anvendt på forespørgsel fra myndighederne.

Bemærkning:

+90 532 495 17 07