Larven fra helvede !

**Advarsel: Larven fra Helvede hærger Alanyas bjerge**

I forårsmånederne oversvømmer de små, tilsyneladende harmløse larver fra helvede landskabet i Alanyas bjerge. Deres charmerende udseende kan bedrage, for under det nuttede ydre gemmer sig en djævel, man bør holde sig langt væk fra.

I Danmark er de kendt under det lidet flatterende navn "Larven fra Helvede", en titel der er langt nemmere at huske end deres videnskabelige betegnelse, Fyrreprocessionsspinderlarver.

En af de mest bemærkelsesværdige træk ved disse larver er deres vandring i processioner, hvor de typisk bevæger sig i rækker. Det er ikke usædvanligt at se mange af dem på én gang.

På trods af deres tiltalende udseende bør man under ingen omstændigheder forsøge at håndtere disse larver. De er giftige og kan forårsage hududslæt, alvorlig kløe og åndedrætsbesvær både hos mennesker og dyr. Det er vigtigt at holde sig væk fra dem, uanset om de er i live eller døde.

Hver enkelt larve er udstyret med omkring 62.000 små, giftige hårpile, der kan forårsage ubehagelige reaktioner ved kontakt.

Mens Fyrreprocessionsspinderlarver er en almindelig del af skovområderne omkring Alanya, kan man også opleve dem i Danmark. I Middelhavslandene er larverne ofte at finde i næsten alle fyrretræer. De udgør et tidligt stadie i udviklingen af en harmløs natsværmer, hvor larverne gennemgår en forvandling til flyvende væsener.

Det er vigtigt for både lokale og besøgende at være opmærksomme på disse larver og undgå enhver form for kontakt med dem. Mens naturen omkring Alanya byder på smukke landskaber og fascinerende dyreliv, er det afgørende at respektere de farer, som nogle af dens indbyggere kan udgøre. Lad os huske på at værne om vores sikkerhed og sundhed, mens vi udforsker og nyder naturen omkring os.