Efteråret er smukt i Alanya

Efterår i Alanya

Alanya er en by der har noget at byde på hele året rundt. Lige nu er der efterår i Alanya og modsat det danske kolde efterårsvejr, er efteråret ganske lunt i Alanya.

Mange holder af at besøge Alanya i efterår, da det er en oplagt måde at forlænge den danske sommer på. I oktober og november begynder temperaturen stille at roligt at dale til en temperatur hvor man kan holde at bevæge sig mere rundt i dagstimerne i sommertøjet. Fra midt oktober begynder det som regel at blive nødvendigt med en trøje og eventuelt lange bukser om aftenen, alt efter hvor kuldskær man er.

Vi er lige nu i midten af november og lige i øjeblikket når temperaturen de 25-26 grader midt på dagen og ned omkring 17-18 grader om natten. På nuværende tidspunkt kan man sagtens ligge og nyde solens stråler på stranden midt på dagen med en god Efes, inden man om aftenen skiftere til varmer klæder.

Efteråret i Alanya er både lig med solskinsdage, men der kan også komme dage med regn. Efteråret og vinteren i Alanya er lig med mere ustabilt vejr – hvilket også har sin charme. Og oven på en lang varm sommer, er det tiltrængt med regn.

Vi hører ofte at de smukke efterårsfarver ikke findes i Alanya, men hvis man kigger sig lidt omkring særligt i november, kan man ane blade der falmer i farven. Man behøver da heller ikke køre langt op i taurusbjergene for at opleve et smukt farvespil på de mange træer. 

For Alanya by betyder efteråret at der stille og roligt falder mere ro over byen. Der er ingen tvivl om at sommermånederne er der hvor der er travlest, det er der hvor pengene skal tjenes for mange. Henover efteråret kommer der ikke nær så mange besøgende til Alanya. Men byen går aldrig helt i hvile og henover efteråret kommer mange af de som har købt bolig i Alanya, en del af dem bliver flere måneder.

For de lokale er efteråret og vinteren lig med mere tid til familie og venner. Oven på en travl sommer er det tiltrængt med lidt kvalitetstid med dem man har kær.

 

Har du besøgt Alanya henover efteråret?